Et karakteristisk trekk ved kvekernes egenart er deres stille andakter. Slike stille andakter kan holdes overalt, en trenger ikke noe vigslet rom. Her i landet er det offentlige kvekerandakter flere steder på søndag formiddag. Den som oppsøker en slik andakt, vil finne at møtet begynner når den første personen kommer inn i andaktsrommet, setter seg ned og venter i stillhet. Etter hvert kommer andre inn i rommet og tar del i stillheten. Deltakerne sitter som regel i en ring. Det første en gjerne søker er opplevelsen av fellesskap med andre som er til stede; men stillheten er samtidig en ramme for møtet mellom det guddommelige og det menneskelige.
Det synes å være en utbredt kvekererfaring at i stillheten taler Gud, dersom vi bare blir stille og lytter.
Et andaktsmøte hos kvekerne kan forløpe uten at det sies noe. Men ofte vil stillheten brytes fordi en eller annen av de som er til stede kan kjenne det rett å si noe som kan berike andakten. Det hender at flere i et andaktsmøte gir uttrykk for budskap som har berøringspunkter og utdyper ett tema. Et slik «gruppepreken» kan berike og gjøre fellesskapet i møtet dypere. Ellers frarås det gjerne i kvekerkretser at en skulle komme til andaktsmøtet med et ferdig utarbeidet budskap. Derimot er det viktig at de som deltar i møtet kommer «med hjerte og sinn beredt». Andaktsmøtet kan da bli et høydepunkt i uken og en god forberedelse for dager som ligger foran.
Et andaktsmøte hos kvekerne varer vanligvis en times tid. Møtet avsluttes ved at deltagerne gir hverandre et håndtrykk. Etter møtet blir det i regelen tid til samtale og samvær med enkel bevertning.
Til hjelp for dem som kommer i andakten for første gang, er det utarbeidet en liten veileder. Den kan du finne her. Den finnes også som en liten trykksak som ofte ligger i andaktsrommet For første gang i et kvekermøte? som den som ønsker det, kan lese under andakten.